Hoppa till innehåll

Dans

Foto: Jerry Lövberg

Paper Plane 9 maj

Koreografen Mari Carrasco är tillbaka på Riksteatern med ett nytt verk efter framgången med Bartolomeo 2013. Denna gång bjuder hon på en visuell värld fylld av luftslott, längtan, drömmar och mod.

I Paper Plane möter vi fyra dansare som öppnar dörren till ett parallellt universum där det går blixtrande snabbt och drömmande långsamt. Skiftande uttryck, knivskarpt och bubbligt kaotiskt. Dansarna twistar, skulpterar, viker och blir vikta, de kastar och bygger om.

Musiken i föreställningen är komponerad av den världskända kompositören Mikael Karlsson. Tillsammans med scenografen Johanna Mårtensson och ljusdesignern Heiða Kristín Ragnarsdóttir har Mari Carrasco och Mikael Karlsson skapat en magisk och vacker värld där det är svårt att urskilja vad som är verklighet och illusion. Rörelsematerialet i föreställningen är framtaget gemensamt med de fyra dansarna Ida Inxi Holmlund, Jade Stenhuijs, Michael Tang Pedersen och Stacey Aung.

Paper Plane är Mari Carrascos och Mikael Karlssons andra produktion tillsammans. De har tidigare samarbetat i verket Black Forest.

Vad? Dansföreställningen Paper Plane
När? Tisdag 9 maj kl. 19.00
Var? Stora Biografen
Pris? 40 SEK
Förköp? Vänersborgs bibliotek

Föreställningen samarrangeras med Vänersborgs Teaterförening.

KONTAKT

Kultursekreterare
Klara Blomdahl

Telefon:
0521-72 14 08

E-post:
klara.blomdahl@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.