Hoppa till innehåll

Dans

Dansföreställningar 2019

Inom kort presenterar vi vårens dansföreställningar.

Så här såg danshösten 2018 ut:

Bibi Ha Bibbi presenterar A mucho mucho macho man show

19 september kl 18.00 Teatern, Folket hus.
Artisterna och koreograferna Aloun Marchal och Henrique Furtado presenterar en hyperventilerande föreställning som kombinerar ett brett spektrum av manlighet från inuitiska strupsånger till rituell dans och wrestling. Biljettpris: 50kr.

OBS! Superviktigt, Minna Krook

1 november kl. 15.30 Stora biografen.
Barndansföreställning från 4 år. Var på en hund kan man klappa? Vet vuxna allt? Varför är det dumt att ljuga? Med största allvar delas det ut visdom, tips och funderingar om vad som är bra att veta om livet när man är barn. En dansig och pratig föreställning som med humor och viga kroppar går igenom livets ABC. Föreställningen är en del av Vänersborgs Kulturvecka, och fri entré!

Into the roots av och med Fanny Kivimäki

20 november kl. 19.00 Teatern, Folkets hus.
I skapandet av föreställningen har Fanny intervjuat människor på temat flykt och hemlängtan - resultatet är en dansföreställning med humor och närvaro om livet, drömmar och samvetskval. Biljettpris: 50kr.

Sissy Bomb, Dansstationens turnékompani

17 oktober kl. 19.00, Festsalen Folkets hus.
Från 14 år och uppåt. Med referens från Miley Cyrus till Leigh Bowery, från samtal kring radical softness till gender bending. På scenen står dansarna och performancekonstnärerna Casper-Malte Augusta och Snorre Jeppe Hansen, koreografi Martin Forsberg. Biljettpris: 50kr.

     

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Kultur- och fritidsförvaltningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Vänerparken 15

E-post myndigheten:
kulturfritid@vanersborg.se

MER INFORMATION

Regional och nationell samverkan

Inom dansen samverkar Vänersborgs kommun med flera regionala och nationella aktörer, som till exempel GöteborgsOperans satsning Unga Dans och Dans- och Cirkushögskolan.

Regionala utvecklingsmedel

Vänersborgs kommun har som en av fyra orter fått regionala medel och uppdrag att, med start 2016, satsa på publikarbete, arrangörsskap och offentliga dansföreställningar. De övriga orterna är Borås, Uddevalla och Vara.