Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-01-02

Vem vinner Polstjärneprisets jubileumstävling 2017?

Nu laddar vi för fullt – för på tisdag 3 januari anländer alla ungdomarna i Polstjärnepriset till Vänersborg. De 21 tävlande är både nervösa och förväntansfulla, men även kursdeltagarna har nog en hel del fjärilar i magen. Under finalkonserten 7 januari kan nämligen samtliga ca 70 ungdomar se fram emot att stå på Göteborgs konserthus scen och spela tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Fram till dess är det många repetitioner och dessutom två tävlingsomgångar. Den första sker onsdagen den 4 januari. Då spelar alla tävlande sina respektive musikstycken inför juryn bakom lykta dörrar. Därefter utses åtta semifinalister. Dessa åtta får tävla inför publik på Folkets hus i Vänersborg, torsdagen den 5 januari kl. 15.00. Från delfinalen tar sig fyra unga musiker vidare till finalen i Göteborg.

Hålltider under Polstjärneprisets tävlingsdagar:

3/1 De tävlande anländer till Vänersborg
4/1 Första tävlingsdagen inför lykta dörrar, åtta går vidare
5/1 Delfinal i Folkets hus, Vänersborg kl. 15.00, fyra går vidare
6/1 Kammarkonsert i Vänersborgs kyrka kl. 18.00
7/1 Final i Göteborgs Konserthus kl. 15.00, vinnaren koras

Du missar väl inte någon av Polstjärneprisets konserter?! Det är fri entré till samtliga offentliga arrangemang och vi lovar att det blir tre fantastiska upplevelser. Samtidigt passar vi på att påminna om att det är begränsat antal platser. Särskilt vid delfinalen är det en bra idé att komma i god tid.

Redan nu kan du som är nyfiken läsa programbladet (, 1.6 MB)med information om de tävlande, historik kring priset och mycket mer.

Välkommen!