Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Personal på Schools Out

Schools Out

Schools Out är den stora avslutningsfesten för dig som går på högstadiet eller gymnasiet i Vänersborg. Arrangemanget är drogfritt med alkotest i entrén.

Program 2017

Det stora dragplåstret den 16 juni var ingen mindre än den norska superstjärnan Freddy Kalas. Med flera topplistelåtar i både Sverige och Norge, samt över 150 miljoner plays på Spotify i bagaget, utlovades ordentligt drag från scenen på Schools Out. Freddy Kalas levererar allsångsvänliga hitlåtar i syfte att sprida glädje och energi. Sommaren 2017 var han aktuell med sin nya singel Gøre Ingenting.

Läs mer om Freddy Kalas och hitta länkar för lyssninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Även dansgolvet styrdes med norskt partykänsla då årets dj är VOAN som under sommaren är på turné med Freddy Kalas.

Mingelmagi och utmaningar

Schools Out gästades även av den prisade magikern Daniel Samuelsson, som kommer mingla runt bland besökarna och visa på fantastiska fingerfärdigheter.

Under kvällen kan du också utmana dig själv och dina kompisar på rolig sumobrottning, prickkastning och Combat Archery.I den senare tävlar lag mot varandra i samma anda som Paintball, men med pilbågar och vadderade pilar i högsta hugg.

Vid Schools Out:s fotovägg kan du och dina vänner föreviga kvällen med hjälp av erfarna fotografer. På området finns även den eminenta gatukonstnären Aikakone, som med sprayfärg målar en oväntad och annorlunda skapelse.

Öppettid

Vi öppnar portarna till Dalaborgsparken klockan 20.00 och programmet sätter igång direkt. Klockan 01.00 stänger vi arrangemanget.

Åldersgräns

Arrangemanet riktar sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Även du som nyligen gått ur gymnasiet är välkommen. Dock kommer du inte in om du slutar 6:an.

Inträde och förköp

Tack vare satsningen Aktiv Sommar erbjöds fritt inträde på arrangemanget 2017 mellan klockan 20.00-21.30. Gäller för entré vid ett tillfälle! Det vill säga att du inte kan gå ut och sen in igen med fri entré.

Därefter kostar inträdet till Schools Out kostar 50 kr i dörren. I samband med det fria inträdet slopar vi möjligheten till förköp.

Mat och dryck

På området finns en kiosk där du kan köpa dricka och godis till Ungdomshusets låga priser. På området finns även möjlighet att köpa lättare mat. Givetvis har vi vegetariska alternativ.

Egen dryck får inte tas in på området!

Entrén

I entrén kontrollerar vi medhavda väskor och jackor. Vi genomför även alkoholkontroll med alkomätare. Vakter och funktionärer i entrén är där för att säkerställa att alla har en underbar kväll och att arrangemanget löper utan problem.

Alkohol, Tobak och droger

Arrangemanget är totalt fritt från alkohol, tobak och droger. Det innebär även att vi inte tillhandahåller något rökruta eller liknande.

Väder

Scenen och dansgolvet är skyddade från regn.

Gratis buss hem

Precis utanför entrén avgår två inhyrda buss klockan 01.15

  • Buss nr 1 går mot Frändefors/ Brålanda.
    Fasta hållplatser är skolan i Frändefors och Rasta i Brålanda. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.
  • Buss nr 2 går mot Vargön/Vänersnäs.
    Bussen passerar Restad Gård, Fyrkanten i Vargön och Vänersnäs. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.

Bussarna är gratis vid uppvisande av entrébiljett till Schools Out.

Fota/filma

Det är inte tillåtet att ta med professionell systemkamera eller videokamera in på området. Foto med mobiltelefon eller kompaktkamera för privat bruk är ok.

Aktiviteter

Under kvällen arrangerar våra samarbetsföreningar aktiviteter där du kan utmana dig själv eller dina kompisar. Du behöver inte ha oömma kläder för att delta i aktiviteterna. Alla aktiviteter sker på egen risk.

Funktionsnedsättning

Hela området är handikappsanpassat. Ledsagare följer med in utan extra entréavgift.

Sociala medier

Gå med i eventet på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för bästa möjligheten till uppdaterad information om evenemanget.

Ungivbg finns även på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vi taggar arrangemanget med #schoolsout2017

Arrangörer

Schools Out arrangeras huvudsakligen av fritidsledare under enheten Ungdom, Vänersborgs Kommun. Detta sker tillsammans med kommunens drogförebyggare, föreningar och en arbetsgrupp bestående av ideellt engagerade ungdomar.

Bli funktionär på Schools Out

Vill du vara en viktig del i gänget som arrangerar Schools Out? Du kommer garanterat få en kul kväll och ett gäng nya kompisar på köpet.

Årets ansökan har gått ut. Välkommen nästa år med din ansökan!

Samarbetspartners

Arrangemanget stöttas av Hemköp Torpa och Quality Hotell Vänersborg. Stort tack för er hjälp!

Schools Out söker ständigt nya samarbetspartners som vill bidra till en drogfri och trygg skolavslutning för Vänersborgs ungdomar.

Tidigare samarbetspartners är Partykungen.se, Junkyard och Merchworld.

Artister tidigare år

Sedan 2005 har mängder av kända och lokala artister stått på scen under Schools Out. Några exempel på dessa är Albin & Mattias, Niello, Looptroop, Labyrint, Mange Makers, Young Squage, Darwin & Backwall, Afasi & Filthy, Svenska Akademien, Lazee, Newkid, Helt Off feat Timbuktu, Mange Schmidt feat Thomas Rusiak & DJ Viet-Naam, Promoe, Shan The Man, Kodjo Akolor, Goran Asaad, Advanced Patrol, Carlito, Sirqus Alfon, Aim For The Sunrise, Walking With Strangers, Affordable Hybrid, Leaders Off, Arg, Punktering Förbjuden och Hannes Karlsholt

Kontakt

Mattias Fredén
Samordnare för Schools Out

Telefon
0521-72 11 30

E-post
mattias.freden@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM