Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Kulturhuset Timjan

Kulturhuset Timjan är mötesplats för ung kultur i Vänersborg.

Är du mellan 13-20 år? Den 2 september 2016 öppnade kulturhuset Timjan sina portar för allmänheten, med kulturverksamhet riktad till dig i just den åldern. Timjan strävar efter att tillsammans med våra besökare utforma det kulturella utbudet i Vänersborg.

Vi finns på Edsgatan 18, mitt i centrum. Du är välkommen att besöka oss där eller kolla in på sociala media. Du hittar vårt konto timjanvbg på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och timjanvbg Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Öppettider är tisdag till fredag mellan klockan 16.00-20.00

Utbud och möjligheter på Timjan

Vi kommer arrangera workshops, föreläsningar, utställningar och konserter mm. Med era önskemål i fokus. Vi lyfter fram lokala kreatörer och sätter dem i ett samband med andra händelser, såväl regionalt som nationellt. Nedan följer några exempel på arrangemang som vi tänkt göra till hösten. Vårt mål är att göra all vår verksamhet ungdomsinitierad. Att ni bestämmer vad vi tillsammans skall göra.

Shellfie

Samarbete med biblioteket, där selfies av besökarnas egna bokhyllor sakta växer fram.

Bokslukarna

Under hösten kommer SVT visa programserien “Bokslukarna”. I ett samarbete med biblioteket bjuder vi in gäst från programmet och pratar böcker.

Tygväska

Rita eller tryck din egen tygväska/ T-shirt på Timjan (med Timjanlogga på).

DIY-smycken

Träffa smyckesdesigner och arbeta fram dina egna smycken

DIY-prydnader

Vi tar något från hemmet som vi tröttnat på och pimpar det på Timjan.

Pimp my ride

Cykelverkstad där vi modifierar cyklar. Svetsar, målar om mm.

Utställningar

Är du intresserad av att ställa ut på Timjan? Vi håller på att lägga höstens program. Hör av dig om du är mellan 13-20 år.

Har du egna idéer och önskemål på vad vi på Timjan borde göra i Vänersborg så får du gärna ta kontakt med oss. Vi ser fram emot att träffa alla kulturintresserade unga i kommunen.

KONTAKT

Kulturhuset Timjan

Besöksadress:
Edsgatan 18, Vänersborg

Projektledare
David Myrvold

Telefon:
0521-72 26 03
(Måndag till fredag 13-20)

E-post:
david.myrvold@vanersborg.se

Kalender

Facebook

INSTAGRAM