Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg
Besökare på fritidsgården

Fritidsgårdens verksamhet

I Ungdomshuset finns väldiga möjligheter för massa olika aktiviteter!

Vi har stora lokaler med tillgång till en gymnastiksal där du till exempel kan dansa eller spela innefotboll, innebandy, basket, pingis eller annat som en gymnastiksal lämpar sig för.

Mitt i ungdomshuset ligger caféet där du kan köpa fika till låga kostnader. Man kan säga att caféet utgör husets hjärta och i rummen intill detta kan du  surfa på datorerna, spela på vårt fotbollsspel, biljardbord, airhockey, PS4 eller bara sjunka ner i en soffa.

I källaren finns ett gym där du som är över 15 år kan träna. Vi har givetvis även omklädningsrum och duschar.

Längre upp i huset finns bland annat vårt musikrum och en stor lokal för möten och konferenser.

Boka och använda vår utrustning

För att använda våra datorer, bollar, salar, gym och så vidare måste du lösa medlemskap i Ungdomshuset. Medlemskap kostar ingenting och du tar med dig ditt medlemskort till Ungdomshuset när du besöker oss.

Musikrummet

I huset finns ett musikrum. Här kan du prova på instrument, sjunga till din favoritlåt eller spela tillsammans med dina kompisar.

Danssal

I huset finns också en danssal som du kan boka kostnadsfritt om du är medlem. Kontakta personalen om bokning.

Speciella aktiviteter

Vid några tillfällen per år arrangerar vi på Ungdomshuset större arrangemang såsom LAN, spelhelger, fester och mycket mer.

Framför allt vill vi att arrangemangen ska komma från ungdomarna/besökarna själva och då finns fritidsledarna som resurs och stöd. Det finns lokaler och utrustning för att tillgodose de flesta behov vad gäller dans och musik: street, hip-hop, rock och röj. Det finns också en LAN-förening verksam i huset som flera gånger om året arrangerar LAN. En gång om året, i april-maj, arrangerar vi en KULTUR-festival för att ge alla Vänersborgs ungdomar chansen att visa upp allt positivt och nytt som händer på ungdomsfronten i kommunen.

Skatebordramp och graffiti

Utanför Ungdomshuset står vår fina skatebordramp. Här kan du när som helst åka skatebord eller inlines på egen risk.

Sidorna till rampen fungerar som lagliga graffitiväggar. Här kan du måla utan särskilt tillstånd, men vi ber alla respektera att det endast är dessa väggar som är lagliga. Givetvis ska alla hjälpa till att hålla rent och snyggt kring rampen, och vi har märkt upp en särskild soptunna för sprayburkar.

Kontakt

Ungdomshuset
Edsvägen 6
462 35 Vänersborg

Telefon
0521-72 10 39 (under öppettider)

Biträdande chef Ungdom
Christer Glännestrand

Telefon
0521-72 10 66

E-post
christer.glannestrand@vanersborg.se

Facebook

INSTAGRAM