Hoppa till innehåll
Ung i Vänersborg

Naturbruksgymnasiet Nuntorp

Naturbruksgymnasiet Nuntorp är en liten mysig skola med cirka 180 elever. Skolan ligger ca 2 mil norr om Vänersborg och har goda kommunikationer med buss från Vänersborg/Trollhättan och Mellerud men även från Uddevalla.

Hästanläggningen


På Nuntorp finns ett nybyggt stall med 19 boxar, utebanor, ridhus på 30X60 meter och många härliga ridvägar i omgivningen. Det finns skrittmaskin och en rundkorall. Här finns 32 hästar av olika raser och storlek. Hästarna är välskolade inom såväl hoppning, dressyr som körning. Allt detta i kombination med välutbildade och engagerade lärare och personal gör att vi kan erbjuda dig en hästutbildning av hög klass.

Skoljordbruket


Skolan brukar 190 ha åker varav 14 ha odlas ekologiskt. Vi odlar korn, havre, höstvete, höstraps, åkerbönor och vall. Skolan har en blandning av äldre och nyare maskiner. Vi har tre tröskor, en Rapid såmaskin, en Kverneland slåtterkross, exakthack och en massa andra maskiner...

Mjölkproduktion


I vår moderna lösdriftsladugård går 60 mjölkkor och lika mycket ungdjur. Korna mjölkas i en mjölkgrop och producerar ca 11200 kg mjölk per ko och år

Grisproduktion


Arbete pågår för att få möjlighet att bygga ett nytt svinhus. I det nya grishuset planeras för produktion av smågrisar i samarbete med en lokal suggpool.

Skogsbruket


Till skolan hör 120 hektar skogsmark. Med hjälp av skogsutrustade jordbrukstraktorer, minilunnare, motorsågar, röjsågar utnyttjas den egna skogen i utbildningen.

Kontakt

Naturbruksgymnasiet
Nuntorp 301
464 64 Brålanda

Telefon
0521-28 28 50

E-post
nuntorp@vgregion.se

Kalender

Facebook

INSTAGRAM