Hoppa till innehåll

Publicerad 2017-03-14

El Sistema-träff 8 mars på Musikskolan

Musikskolan arbetar sedan några år tillbaka med elever i årskurs 2 utifrån El Sistema-konceptet. Förutom det musikaliska är det stort fokus på socialt samarbete.

Eleverna träffas två gånger i veckan efter skoltid och spelar både
instrument, dansar och sjunger tillsammans med Musikskolans och Danspoolens pedagoger. I år deltar totalt 70 elever från Brålanda skola, Frändeskolan, Rånnums skola och Tärnan.
Till vardags är man på sin egen skola, men en gång varje termin sammanstrålar man och musicerar och dansar med och för varandra.

På vårens träff visade eleverna stor glädje och entusiasm och det blev tydligt hur viktiga allas insatser är för helheten. Det blev en maffig orkester med både stråk och blås där varje instrumentgrupp också fick spela solo i Rockvalpen! I danssalen värmde man upp med dansövningar innan de olika skolornas koreografier smälte samman i en gemensam dans till låten Eye of the Tiger. Efter två intensiva timmar – och självklart en välbehövlig fikapaus – strömmade uppspelta elever ut till väntande bussar och lämnade nöjda och stolta pedagoger kvar på Musikskolan.

Text och foto: Gunvor Eriksson

KONTAKT

Besöksadress
Vänerparken 5

Postadress
Musikskolan
Vänerborgs kommun
462 85 Vänersborg

Hitta hit/parkering

Verksamhetschef
Gunilla Wretemark

Telefon:
0521-72 14 96

Expedition
Gunvor Eriksson

Telefon:
0521-72 10 51

Webbredaktör
Olle Gustafsson