Gå till innehåll

Verktygsfält

Arbetsmarknad

Arbetsmarknaden i Vänersborg erbjuder många möjligheter inom såväl privat som offentlig sektor.

Vänersborg kommun är Regionhuvudstad för Västra Götalands län och har cirka 40 000 invånare. Kommunen ligger vid Vänerns sydspets och ger bra transportmöjligheter för både personer och gods till sjöss. Infrastruken är god med närhet till såväl hamn och flygplats. Riksväg 44 och 45 samt tre tågstationer i kommunen skapar också goda förutsättningar för snabba transporter.

Arbetsmarknaden präglas av mångfald och bredd och består bland annat av internationell industri, turistnäring, lokala små och medelstora företag samt kvalificerade tjänster inom privat och offentlig sektor.

Stora arbetsgivare

Några av de största arbetsgivarna inom den privata sektorn är: VBG Group AB , Vargön Alloys AB, Varner, Tranter och Norautron AB. Kommunen är den största arbetsgivaren i Vänersborg med cirka 3 600 anställda. Vänersborg har sedan många år ett flertal statliga och regionala verksamheter. En stor arbetsgivare inom offentlig sektor är till exempel Regionens Hus.

Arbetsintegrerande socialt företagande

I Vänersborg finns idag 5 arbetsintegrerande sociala företag: ASF Resurs, E.L.S. A.Hundcoop, Servicekompaniet, Eko Clean och S.A.J.J.T. (Café IFO och Café Lilla Bageriet). Arbetsintegrerande sociala företag är företag där den affärsmässiga verksamheten är ett medel för att nå samhällsnyttiga mål. Ett arbetsintegrerande socialt företag har som mål att genom arbete och delaktighet integrera människor i arbete och arbetsliv.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
10 mars 2023