Hoppa till innehåll

 

Arbetsmarknad

Vänersborg kommun som också är Regionshuvudstad för Västra Götaland har cirka 39 000 invånare. Kommunen intill Vänern, som ger bra transportmöjligheter för både personer och gods till sjös. Närhet till flygplats skapar också goda förutsättningar för snabba transporter.

Arbetsmarknaden i Vänersborg präglas av mångfald och bredd. Här samsas internationell industri med turistnäring samt lokala små och medelstora företag, kvalificerad tjänsteproduktion inom privat och offentlig sektor.

Stora arbetsgivare

Några av de största arbetsgivarna inom den privata sektorn är: VBG Group AB , Vargön Alloys AB, Varner, Tranter och Norautron AB. Kommunen är den största arbetsgivaren i Vänersborg med cirka 3 600 anställda. Ytterligare en stor arbetsgivare inom offentlig sektor är Regionkansliet.

Arbetsintegrerande socialt företagande

I Vänersborg finns idag 5 arbetsintegrerande sociala företag: ASF Resurs, E.L.S. A.Hundcoop, Servicekompaniet, Eko Clean och S.A.J.J.T. (Café IFO och Café Lilla Bageriet). Arbetsintegrerande sociala företag är företag där den affärsmässiga verksamheten är ett medel för att nå samhällsnyttiga mål. Ett arbetsintegrerande socialt företag har som mål att genom arbete och delaktighet integrera människor i arbete och arbetsliv.
Klicka här för att läsa mer om de olika sociala företagen.