Hoppa till innehåll

 

Starta företag, stöd och rådgivning

Från vänster: näringslivsutvecklare Gun-Britt Reteike, näringslivsutvecklare Patrik Jatko och näringslivschef Jill Stor.

Från vänster: näringslivsutvecklare Gun-Britt Reteike, näringslivsutvecklare Patrik Jatko och näringslivschef Jill Stor.

Vänersborgs kommun arbetar långsiktigt för att skapa goda förutsättningar för blivande och redan befintliga Vänersborgsföretag. Ett starkt näringslivsklimat gynnar alla som bor och verkar i Vänersborg. Tillväxt genererar nya arbetstillfällen och bidrar till skatteintäkter för den kommunala servicen – så som skola, vård och omsorg.

Funderar du på att starta företag?

Man har ofta många frågor när man ska starta företag och det är många saker att ta sig igenom för att allt ska bli rätt. Vilka lagar och regler gäller för det man ska starta? Var finns lediga lokaler? Nedan har vi samlat ihop bra information och länkar för att du ska kunna komma igång:

Verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här hittar du samlad information om hela företagsresan: starta, utveckla, sälja och avveckla.

ALMI Väst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Almi erbjuder webbinarier om starta, utveckla, sälja och avveckla genom till exempel generationsskifte. Man erbjuder även mentorsprogram.

Nyföretagarcentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nyföretagarcentrum hjälper dig med allt du behöver veta i uppstarten. Man anordnar informationsträffar ”Starta företag" och erbjuder individuell rådgivning med fokus främst på sälj/marknadsföring samt ekonomi.

Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Företagsrådgivaren för den som vill starta kooperativa företag. De arbetar och stödjer dig som är intresserad av kooperativt företagande, företagsformen ekonomisk förening och småföretagssamverkan genom kostnadsfria rådgivningar.

Drivhuset Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Råd och stöd för dig som är student att förverkliga idén om eget företag.

Wargön Innovation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
För dig som har en materialinnovation med särskilt fokus på biomaterial och textil.

Skatteverket Länk till annan webbplats.
Skatteverket erbjuder kostnadsfria informationsträffar till företagare om skatter, avgifter och annat som är bra att veta.

Möjligheter till finansiering

ALMI företagspartner Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser – från idéer till framgångsrika företag.

Tillväxtverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tillväxtverket är en statlig myndighet som arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft genom att skapa bättre förutsättningar för företagande och för attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas. Många insatser är riktade direkt till företag eller blivande företagare.

Västra Götalandsregionen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här kan du som bor i Västra Götaland få en samlad bild över regionens stöd och aktuella händelser för dig som driver eller vill starta företag.

För dig med utländsk bakgrund

Har du utländsk bakgrund och vill starta eller utveckla ditt företag kontakta Support Group Network (SGN) där du kan få personlig rådgivning gällande både start och utveckling av företag.

SGN har en Youtube kanal där du kan ta del av informationsfilmer om vad du ska tänka på när du startar eget företag. Språket i informationsfilmerna är arabiska och dari med svensk text. SGN’s Youtube kanal uppdateras kontinuerligt med filmer. Du hittar även information och filmer på SGN’s Facebook.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
Näringslivsavdelningen
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 29

Telefon växel:
0521-72 10 00

Kontaktpersoner Näringslivsavdelningen