Hoppa till innehåll

 

Gifta sig

Ändrade rutiner för borgerliga vigslar

På grund av restriktionerna under Covid-19 pandemin har kommunen stängt verksamhet som inte anses vara absolut nödvändig. Det innebär att vi fortsätter pausa möjligheten till borgerliga vigslar i kommunhuset fram till att Folkhälsomyndigheten beslutar annorlunda.

Det innebär att vigselparet själva måste ta kontakt med vigselförrättare som avgör om man kan åta sig vigseln. Kontaktuppgifter till våra vigselförrättare finns på första sidan när du går in på e-tjänsten ”Här bokar du din vigsel”. Vigselparet måste själva ordna 2 st vittnen då det inte finns möjlighet att boka kommunala vittnen under pågående restriktioner.

Bokningen av vigseln sker som vanligt i den e-tjänsten som finns i höger kolumn, ”Här bokar du din vigsel”, men först när ni är överens om datumet med vigselförrättaren.

Maxgräns antal deltagare

Folkhälsomyndigheten har tagit beslut om hur många deltagare som får delta i ett arrangemang och vistas i olika typer av lokaler som gäller från den 15 juli 2021 och tills vidare.

Se Folkhälsomyndighetens rekommendationer. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kom ihåg!

Ni som ska vigas ska ha med giltig legitimation till vigseln.
Vittnen behöver inte legitimera sig.

Gör så här om ni önskar en borgerlig vigsel:

1. Beställ intyg om vigsel och hindersprövning från Skatteverket. Skatteverket svarar på frågor om hindersprövningen samt namnbyte. Handläggningstiden hos Skatteverket kan vara cirka två till tre veckor. Kom ihåg att hindersprövningen endast är giltig i 4 månader från det att den utfärdas och måste vara giltig under vigseln.
Information om hindersprövning på Skatteverkets hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

2. Lämna eller skicka in intygen (originalhandlingar) snarast till kommunhuset.
Besöksadress: Sunsdagatan 29, Vänersborg
Postadress: Vänersborgs kommun, 462 85 Vänersborg
Märk kuvertet ”Vigsel”

3. Gör en vigselanmälan via kommunens hemsida genom att klicka på länken "Här bokar du din vigsel (E-tjänst)" i högerkolumnen på den här sidan. Direktadress till sidan är: www.vanersborg.se/vigsel
I anmälan uppger ni era personuppgifter och önskemål om vigseln, så som plats och andra detaljer.
Genom vigselanmälan skapas underlag för protokoll och andra vigselhandlingar.

Vad händer sedan?

När anmälan kommit in så skickas en bekräftelse till den mejladress ni angett. Denna bekräftelse är enbart en bekräftelse på inkommen anmälan.

En slutgiltig bekräftelse på bokad vigsel kommer skickas så snart hindersprövning- och vigselintyg blivit inlämnat till vigseladministratör.

KONTAKT

Vänersborgs kommun
462 85 Vänersborg

Besöksadress:
Sundsgatan 19

Telefon:
0521-72 23 97

E-post:
vigsel@vanersborg.se