Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.
Personal på Schools Out

Schools Out

Schools Out är den stora avslutningsfesten för dig som går på högstadiet eller gymnasiet i Vänersborg. Arrangemanget är drogfritt med alkotest i entrén.

 • Plats: Arena Vänersborg
 • Dag: Fredag 14 juni
 • Tid: 19.00-01.00

Program 2019

I Arena Vänersborg erbjuds ett stort aktivitetstorg med utmaningar för dig och dina kompisar. I clubrummet uppträder årets artister och dj:s för kvällens dansgolv.

Ben Mitkus

Ben Mitkus är en av Sveriges största Youtuber och influencer med miljoner och åter miljoner visningar på sin Youtubekanal och närmare 400 000 följare på Instagram. Men Ben är också musiker och sångare med flera hits de senaste åren. Med en mix av dansanta upptempolåtar och känslosamma ballader visar Ben att han är en artist som är här för att stanna.

Tv‐tittare kanske även känner igen honom från program som Ung & Bortskämd, Idol eller Farmen VIP. 

Blizzy

Blizzy är ett av senaste tidens stora stjärnskott inom svensk hiphop. Hamza Mohamed, som han egentligen heter, slog igenom med dunder och brak 2016 med hitlåten Diva, som omgående fick stämpel som en svensk hiphopklassiker. Debutalbumet Selfmade släpptes förra året, och hans musik har redan strömmats mer än 35 miljoner gånger.

Tillsammans med rappare som Yasin Byn, Dree Low, Hasti B och Jaffar Byn är Blizzy även del av Ghettosuperstars, som de senare åren befäst sin plats som ett av svensk hiphops mest hajpade hiphopkollektiv.

Aktiviteter och utmaningar

Under kvällen kan du utmana dig själv och dina kompisar på olika aktiviteter som alla ingår i entrén. På aktivitetstorget finner du bland annat:

 • Stor hinderbana
 • Wipe-out
 • Bungyrun
 • Gamingavdelning med Fifa och Mariokart
 • Combat Archery

Du behöver inte ha oömma kläder för att delta i aktiviteterna. Alla aktiviteter sker på egen risk.

Ungdomar deltar i aktiviteter på Schools Out

Schools Out Football Cup

Schools Out Football Cup är fotbollsturneringen för dig som går på högstadiet och gymnasiet. Bilda lag med dina kompisar och utmana andra lag från hela Vänersborg.

Läs mer om Schools Out Football Cup

Turneringen spelas tidigare på dagen den 14 juni.

Öppettid

Vi öppnar portarna till Arena Vänersborg klockan 19.00 och programmet sätter igång direkt. Klockan 01.00 stänger vi arrangemanget.

Åldersgräns

Arrangemanet riktar sig till dig som går på högstadiet eller gymnasiet. Även du som nyligen gått ur gymnasiet är välkommen. Dock är arrangemanget inte öppet för dig som slutar 6:an.

Inträde och förköp

Tack vare satsningen Aktiv Sommar erbjuds fritt inträde mellan klockan 19.00-20.30. Gäller 1 gång per person, det vill säga att du inte kan gå ut och sen in igen med fri entré.

Därefter kostar inträdet till Schools Out kostar 50 kr i dörren. I samband med det fria inträdet slopar vi möjligheten till förköp.

Mat och dryck

På området finns en kiosk där du kan köpa dricka och godis till fritidsgårdarnas låga priser. På området finns även möjlighet att köpa lättare mat. Givetvis har vi vegetabiliska alternativ.

Egen dryck får inte tas in på området!

Entrén

I entrén kontrollerar vi medhavda väskor och dina kläder så inga otillåtna föremål följer med in. Vi genomför även alkoholkontroll med alkomätare. Vakter och funktionärer i entrén är där för att säkerställa att alla har en underbar kväll och att arrangemanget löper utan problem.

Alkohol, Tobak och droger

Arrangemanget är totalt fritt från alkohol, tobak och droger. Det innebär även att vi inte tillhandahåller något rökruta eller liknande..

Gratis buss hem

Precis utanför entrén avgår två inhyrda buss klockan 01.15

 • Buss går mot Frändefors/ Brålanda.
  Fasta hållplatser är skolan i Frändefors och Rasta i Brålanda. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.
 • Buss går mot Vargön/Vänersnäs (via Restad Gård).
  Fasta hållplatser är Restad Gård, Fyrkanten i Vargön och kyrkan på Vänersnäs. Fråga busschauffören om du kan bli avsläppt på hållplatser längs vägen.

Bussen är gratis vid uppvisande av entrébiljett till Schools Out.

Fota/filma

Det är inte tillåtet att ta med professionell systemkamera eller videokamera in på området. Foto med mobiltelefon eller kompaktkamera för privat bruk är ok.

Våra fotografer tar bilder under kvällen. Om du inte vill vara med på bild är det bara att säga det till dem.

Funktionsnedsättning

Hela området är handikappsanpassat. Ledsagare följer med in utan extra entréavgift.

Sociala medier

Ungivbg finns på Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och vi taggar arrangemanget med #schoolsoutvbg

Arrangörer

Schools Out arrangeras huvudsakligen av fritidsledare under enheten Ungdom, Vänersborgs Kommun. Detta sker tillsammans med kommunens drogförebyggare, föreningar och en arbetsgrupp bestående av ideellt engagerade ungdomar.

Bli funktionär på Schools Out

Vill du vara en viktig del i gänget som arrangerar Schools Out? Du kommer garanterat få en kul kväll och ett gäng nya kompisar på köpet.

Sista datum för ansökan var 10 maj!

Samarbetspartners

Arrangemanget 2018 stöttades av Hemköp Torpa, Quality Hotell Vänersborg, ALAB Fastigheter, Mannes Motor, TriloAppar och Hemmakväll. Stort tack för er hjälp!

Schools Out söker ständigt nya samarbetspartners som vill bidra till en drogfri och trygg skolavslutning för Vänersborgs ungdomar.

Artister tidigare år

Sedan 2005 har mängder av kända och lokala artister stått på scen under Schools Out. Några exempel på dessa är Cherrie, Maxida Märak, Freddy Kalas, Albin & Mattias, Niello, Looptroop, Labyrint, Mange Makers, Young Squage, Darwin & Backwall, Afasi & Filthy, Svenska Akademien, Lazee, Newkid, Helt Off feat Timbuktu, Mange Schmidt feat Thomas Rusiak & DJ Viet-Naam, Promoe, Shan The Man, Kodjo Akolor, Goran Asaad, Advanced Patrol, Carlito, Sirqus Alfon, Aim For The Sunrise, Walking With Strangers, Affordable Hybrid, Leaders Off, Arg, Punktering Förbjuden och Hannes Karlsholt

Kontakt

David Myrvold
Samordnare för Schools Out

E-post
david.myrvold@vanersborg.se

Telefon
0521-72 26 06

Facebook

INSTAGRAM