Hoppa till innehåll
Bilden innehåller texten Ung i Vänersborg.

 

Fritidsgårdar och träffpunkter

I Vänersborg finns flera träffpunkter för ungdomar. Egentligen sätter bara fantasin gräns för var man kan träffa och umgås med sina kompisar.

Fritidsgårdar

I Vänersborg finns två kommunala fritidsgårdar och två fristående fritidsgårdar med kommunal stöd.

Följ fritidsgårdarna på sociala medier för senaste nytt!

Lyckans fritidsgård

Fritidsgården har öppnat i öppna i nya lokaler på Regementsgatan 29 i Vänerborg. Verksamheten kommer ha öppet för dig som går i årskurs 5 ända upp tills du fyller 20 år.

Torpagården

I Torpaskolans aula öppnade fritidsgården Torpagården hösten 2017.

Fritidsgården har ett välutrustat café, musikstudio, Tv-spel, blandade brädspel, samt fotboll och basket till utlåning (för planen utanför).​

Sörgården

I Brålanda finns den anrika fritidsgården Sörgården.

På Sörgården kan du spela bordtennis, biljard, innefotboll, airhockey och mycket mer. Du kan även se på TV, lyssna på musik, läsa serietidningar och böcker samt fika till ett billigt pris.

Klass 1-3
Torsdagar klockan 15.00-16.30

Klass 4-5
Måndgar, tisdagar, torsdagar och fredagar klockan 16.30-18.00

Klass 6-7
Måndgar, tisdagar och torsdagar klockan 18.00-19.30
Fredagar klockan 18.00-20.00

Lyktan

Ungdomsgården Lyktan ligger i Vargön och drivs av Salemkyrkan.

Öppettider på Lyktan är onsdagar 18.00-21.00 och fredagar klockan 18.00-23.00. Träffpunkten är öppen för alla från årskurs 6 till det året du fyller 20 år.

Hjälpande händer

Hjälpande händer är namnet på en fritidsverksamhet som riktar sig till skollediga barn från 6-12 år. Verksamheten är ett samarbete med bostadsbolaget ABVB och Vänersborgs kommun.

Övriga träffpunkter

Timjan

Timjan är en mötesplats för ung kultur mitt i Vänersborgs centrum. Verksamheten är öppen för dig mellan 13-25 år och fokuserar på kreativa uttryck. I lokalerna kan du läsa, dansa, måla, pyssla, fika och tusen andra saker.

  • Besöksadress: information om nya lokaler kommer hösten 2020
  • Telefon: 0521-72 26 03
  • Hemsida: Timjan på ungivbg.se 

Vänersborgs bibliotek

På Vänersborgs bibliotek kan du göra mycket mer än att låna böcker. På biblioteket finns en stor samling tidningar och tidskrifter. Du kan även spela schack eller använda internet. Biblioteket ordnar också regelbundet konserter och utställningar med unga Vänersborgare.

Läs mer och hitta öppettider för biblioteken i Vänersborg på bibliotekens webbsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Enhetschef
Glenn Hasselberg

Telefon
0521-72 12 00

E-post
glenn.hasselberg@vanersborg.se