Gå till innehåll

Verktygsfält

Verktygsfält

Ungt inflytande i Vänersborg

Just nu pågår ett arbete för att stärka barns och ungas inflytande i Vänersborg. Kanske vill du ha möjligheten att kunna påverka din vardag och de beslut som rör dig?

Just nu pågår ett arbete för att stärka barns och ungas inflytande i Vänersborg. Kanske vill du ha möjligheten att kunna påverka hur dina vardagar är? Det kan gälla allt från hur det är i skolan till om du har önskningar om basket- och fotbollsplaner eller planeringen av nya cykelvägar.

Redan nu kan du som är ung och bor i Vänersborg komma med förslag på aktiviteter och arrangemang samt vara med och hålla i dem tillsammans med fritidsgårdarna och Timjan om du vill.

Syfte med projektet

Syftet med projektet om ungas inflytande är att främja trygghet hos ungdomarna och ge dem möjligheten att ta mer plats och påverka beslut som berör dem. Förhoppningen är att fler ungdomar i Vänersborg ska känna att de kan var med och påverka.

Vilka vänder sig projektet om inflytande till?

Målgruppen för projektet om ungas inflytande är personer mellan 13 och 25 år i Vänersborgs kommun. Projektet började 2021 och sträcker sig ända fram till december 2023. Vi hoppas att projektet leder till ett fortsatt arbete med ungt inflytande.

Mötesplats för verksamheten är i Timjans nya lokaler på bottenvåningen i det nya centrala biblioteket.

Grupper för påverkan

Under hösten 2022 hade alla unga i Vänersborg möjlighet att söka till en grupp för påverkan och en grupp för volontärer vid större evenemang. Dessa två grupper är nu bildade.

Förhoppning är att den nybildade gruppen Youth Vision blir kommunens unga nya språkrör. Samtidigt fortsätter arbetet med volontärgrupperna kring fritidsgårdarna och Timjan, som också är ett litet steg i ungt inflytande, men mer knutna till enskilda evenemang. Här hoppas vi starta en evenemangsgrupp med unga som får större inflytande.

Ungdomarna i gruppen Youth Vision sitter vid ett bord.

Gruppen Youth Vision

Vill du veta mer?

Du kan får mer information direkt från samordnare David Myrvold, eller genom Ungivbg, fritidsgårdarna eller Timjan. Eller lämna förslag i våra förslagslådor runt om i kommunen.

David Myrvold når du på david.myrvold@vanersborg.se

Sidinformation

Senast uppdaterad:
15 augusti 2023